I det stora samhället i småland ligger ännu ett nedlagt semesterparadis.
Inne i grönskan står skeletten av ett sommarland där rastande hundar och ungdomar på bmx:er nu mera huserar.

IMG_3868
Hela historien bakom den här tragedin finns att läsa på Jörnmarks hemsida, det känns inte som någon idé att dra hela historien på nytt.

IMG_3869
Intressant är det i alla fall att gå bland lövslyet i vad som först ser ut som en rastpark för hundar.

IMG_3870
Först dyker skeletten av vad som tycks vara klätterställningar upp.

IMG_3871
Hinderbanor?

IMG_3872

IMG_3875
Sedan allt större saker.

IMG_3876
Vattenrutschkanan har gjort sorti för länge sedan.

IMG_3878
Ännu därefter, poolområdet!

IMG_3879
Jag har inte sett något under mina resor som för tankarna mot antika ruiner i djungler så som den här poolen på ett bortglömt sommarland i Sverige gör. Makalöst....

IMG_3881
Huvudpoolen var av lite billigare modell, liner med plywoodsarger. Lite synd eftersom en kaklad pool av den här digniteten skulle vara en upplevelse av sällan skådat slag.

IMG_3883
Bottenskrap?

IMG_3886

IMG_3889
I bortre ändan en idyllisk bro över en lika idyllisk liten å.

IMG_3891

IMG_3895
Mitt i "parken" något lite underligt...

IMG_3897
Som sedan visar sig vara resterna av en båtdamm, det förra bryggan och här tydligen också en angöringsplats. Inte undra på att området innanför var sumpigt!

IMG_3898
Vid entrén/utgången saluterar ett dött träd med sina knotiga grenar. Som en passande inramning.

Precis som fallet med den gamla campingen häruppe i västernorrland så är även det här otroligt tragiskt, kanske just för att man kan relatera till företéelsen sommarland. Man vet vad som försigår där och man vet hur kul man kan ha.
Vrickat nog så kunde jag nästan känna lukten av klor och höra barn leva runt när jag stod i vad som hade varit den stora poolen - så nära till hands ligger det att man kan leva sig in i platsen och nästan känna hur den lever runt en.

Det är ju inte en plats med otroligt mycket bevarat, inte är det en plats som inte många känner till - den ligger ju trots allt nästan mitt i ett bostadsområde.  Däremot var det för mig en plats som gjort enormt intryck, nu måste jag bara hitta ett sommarland till som verkligen har glömts bort.

Nu får vi se vad hösten har att erbjuda, risken finns väl att det här går i stå lite granna när snön kommer. Förhoppningsvis skall jag hinna med ett eller två ställen till innan vintern är här på riktigt - ge ett tips om ni har något.

Må väl och hälsa på varandra.